Skip to content
cecs@comunicare.ro
Center for EU Communication Studies

Center for EU Communication Studies

SNSPA

  • ACASĂ
  • DESPRE NOI
  • ECHIPA
  • PROIECTE
    • Euroantreprenoriat
    • CIVICA
    • CONSOLIDAREA REZILIENȚEI
    • FAKE NEWS
    • You Check + You Verify
    • JEAN MONNET MODULE
  • EVENIMENTE
  • PUBLICAȚII
  • MCEA
  • CONTACT

ECHIPA

  1. Home   /  
  2. ECHIPA

ECHIPA

member

LOREDANA VLADU

DIRECTOR


Conf. univ. dr. Loredana Vladu este director al Departamentului Comunicare din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice (Școala Națională de Studii Politice și Administrative), coordonator al Masteratului în Management de proiect (acreditat internațional de Project Management Institute – Global Accreditation Center) și director al Center for EU Communication Studies. În perioada 2016-2019 a coordonat proiectele “Patterns of Europeanization in Central and Eastern Europe” (modul Jean Monnet) și Starea Națiunii. Construirea unui instrument inovator pentru fundamentarea politicilor publice (proiect POCA implementat în parteneriat cu Secretariatul General al Guvernului). Loredana Vladu este absolventă a unui postdoctorat în Științele Comunicării (SNSPA), a unui doctorat în Sociologie (SNSPA) și a unui MBA (CEU).

member

ALINA BÂRGĂOANU

FONDATOR ȘI CONSULTANT



Alina Bârgăoanu este profesor universitar, decan al Facultății de Comunicare și Relații Pulblice (SNSPA).
În prezent, este Marcin Król Fellow 2021/2022 în cadrul Visegrad Insight, membru al consiliului consultativ al Observatorului European pentru Media Digitale (European Digital Media Observatory – EDMO) și membru afiliat al
European Center of Excellence for Countering Hybrid Threats, Helsinki. Domeniile sale de interes includ fake news și dezinformarea din mediul online, comunicarea strategică, educația tehnologică și digitală, modalități de reglementare a mediului online, relația transatlantică. Alina Bârgăoanu este autoare a numeroase publicații de specialitate, printre care volumul #FAKENEWS. Noua cursă a înarmării (Evrika Publishing, București, 2018). În perioada octombrie 2018- martie 2019 a fost visiting fellow în cadrul Minda de Gunzburg Center for European Studies, Harvard University.
În anul 2018, a făcut parte din Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online (Comisia Europeană). În perioada 2001-2002 a fost bursier Fulbright.

member

PAUL DOBRESCU

CONSULTANT


Prof. univ. dr. Paul Dobrescu este cercetător și fondator al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative. Fost rector SNSPA, conduce în prezent Editura Comunicare.ro. De-a lungul unei cariere remarcabile, a publicat numeroase cărți și articole, a coordonat activitatea didactică și de cercetare din cadrul Facultății de Comunicare și Relații Publice. Și-a concentrat activitatea academică pe studiul unor domenii precum geopolitica, globalizarea și dezvoltarea. Lucrările sale au fost traduse în limba engleză (The Century of the Emerging World. Development with a Vengeance, Cambridge Scholars Publishing, 2017) și în limba franceză Les crises post-crise. Un monde sans boussole ni hégémonie, L’Harmattan, 2017. Paul Dobrescu este editorul volumului Development in Turbulent Times. The many faces of inequality within Europe, publicat la Springer în 2019.

member

FLAVIA DURACH

CERCETĂTOR


Flavia Durach este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, București. Interesele sale de cercetare includ studiul efectelor mass media în societate, cu accent pe dezinformarea online, rolul și impactul platformelor digitale, comunicarea strategică și atitudinile cetățenilor europeni. Flavia Durach a publicat volume de autor și volume editate, precum și multiple articole și capitole științifice dedicate acestor subiecte. 
Flavia a făcut parte, în calitate de expert, dintr-o serie de inițiative recente de combatere a dezinformării, printre care „Technology-driven resilience for countering anti NATO disinformation” (NATO Public Diplomacy Programmes), „You verify” și ”YouCheck!” (granturile Media Literacy for All, Uniunea Europeană).
Între 2019 și 2022, Flavia Durach a fost speaker în cadrul cursului internațional Strategic Communication in the Context of Security and Defence, sub auspiciile European Security and Defence College (ESDC). 
În prezent, Flavia Durach este autoarea unei rubrici săptămânale de educație media la București FM, membru al echipei editoriale a newsletterului Antifake.ro (Asociația Eurocomunicare și The Black Sea Trust for Regional Cooperation. – German Marshall Fund) și are o rubrică de opinie pe https://spotmedia.ro/.

member

GEORGIANA UDREA

CERCETĂTOR


Georgiana Udrea este lector universitar doctor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA, București, şi membră a Center for EU Communication Studies în cadrul aceleiaşi instituţii. Georgiana are o solidă experiență didactică și de cercetare în domeniul comunicării și al studiilor media și a publicat numeroase lucrări pe teme legate de Uniunea Europeană, negocierea identității în contexte transculturale și utilizarea platformelor sociale în mediul academic. Printre proiectele și publicațiile recente se numără studii privind fenomenul știrilor false și efectele acestuia asupra capacității oamenilor de a analiza și evalua în mod critic conținutul online.

member

ADINA IONESCU

CERCETĂTOR


Adina Ionescu este doctorandă și asistent de cercetare în Studii ale Comunicării la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, cu o pasiune pentru gamificare, psihosociologie și intervenții de educație media, centrate pe lupta împotriva dezinformării. Fiind trainer de dezbateri academice și public speaking de 7 ani, Adina folosește metode de educație non-formală care dezvoltă gândirea critică și abilitățile creative ale liceenilor. Cu o pasiune nestăvilită pentru a ajuta comunitatea, a da înapoi prin cunoștințele sale și a crea structuri incluzive, este parte din mai multe ONG-uri și proiecte naționale și internaționale centrate pe combaterea dezinformării, analizarea tendințelor extremiste, implementarea de metode inovative de alfabetizare media și de susținere a creării unei strategii pentru comunicatorii guvernamentali din România. 

member

MARINA ENACHE

CERCETĂTOR


Marina Enache este profesionistă în comunicare, înscrisă în prezent la Școala Doctorală din cadrul SNSPA București, domeniul de cercetare științe ale comunicării. Principalele sale interese de cercetare sunt comunicarea guvernamentală și combaterea dezinformării în spațiul public. Este licențiată în Comunicare și Relații Publice, absolvind Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA București. A lucrat în mai multe proiecte cu finanțare europeană, atât pe poziții de cercetător cât și pe poziții de expert conștientizare publică. De asemenea, are o vastă experiență de lucru de peste 10 ani în relații publice, evenimente și comunicare digitală în domeniul academic, precum și în domeniul privat.

member

IULIANA CĂLIN

CERCETĂTOR


Iuliana Călin este studentă doctorandă în Științele Comunicării la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) din București, România, fiind interesată de cercetare în domeniul științelor sociale și umaniste, printr-o abordare interdisciplinară. Face parte din Registrul Național al Evaluatorilor Studenți (RNE-S) din cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (ARACIS) și este cadru didactic asociat la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA. A fost membră în echipa SNSPA implicată în proiectul european YouVerify!, care capitalizeză rezultatele fostului proiect pilot Youcheck! (2019-2021), și vizează alfabetizarea vizuală critică, pentru extinderea și diseminarea competențele de verificare a imaginilor și a materialelor video în Europa. Obiectivul proiectului îl reprezintă abordarea provocărilor cruciale ale dezinformării prin instruiri de tip MOOC, verificarea informațiilor cu instrumentul InVID-WeVerify, jocuri de contracarare a știrilor false și chestionare. Proiectul a fost finanțat de Comisia Europeană, în cadrul Programului Media Literacy for All (2020) și a fost derulat de AFP (Franța), UNED (Spania), SNSPA (România) și Savoir*Devenir (Franța), în calitate de coordonator al proiectului.

member

DENISA-ADRIANA OPREA

CERCETĂTOR


Denisa-Adriana Oprea, Ph.D., este conferențiar universitar doctor la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, unde predă Teoria Comunicării și Studii de Film. A publicat numeroase lucrări în domeniul studiilor europene și al studiilor media și a coordonat proiectul internațional LEMEL (L’Europe dans les médias en ligne), un parteneriat între Facultatea de Comunicare și Relații Publice, SNSPA, CNRS, Paris și Université de Cergy-Pontoise, France (2013-2019). A co-editat volumul L’Europe dans les médias en ligne, 2017, Paris, L’Harmattan (Humanités numériques). Coordonează, încă de la înființare, masteratul de Communication and EU Affairs, din cadrul SNSPA.

member

CĂTĂLINA NASTASIU

CERCETĂTOR


Cătălina Nastasiu este doctorandă în cadrul Şcolii Doctorale în Ştiinţele Comunicării, SNSPA. Domeniile sale de interes academic includ studiul efectelor mass media în societate, analiza cadrajelor mediatice, studiul dezinformării online și a narațiunilor. Cătălina Nastasiu are experiență profesională în jurnalism și a făcut parte dintr-o serie de inițiative de combatere a dezinformării și alfabetizare media. În prezent, este autoarea unei rubrici săptămânale de analiză de verificare a informațiilor eronate care circulă în spațiul online din România.


member

ANA-MARIA ȚUGULEA

CERCETĂTOR


Inginera Ana-Maria Țugulea este doctorandă în cadrul Şcolii Doctorale SNSPA. De asemenea, este asistentă de cercetare în cadrul SNSPA, UPB, Cadru Didactic Asociat, la catedra de Științe ale Comunicării, SNSPA și Formator la Departamentul de Didactică, Pedagogie și Psihologie ale Educației. Domeniile sale de interes vizează Leadership-ul, Strategiile decizionale în situațiile de criză, Comunicarea Strategică și Managementul Proiectelor. In ultimii 5 ani, a lucrat in cadrul a diverse proiecte europene de cercetare, cu caracter interdisciplinar.

CALENDAR

May 2025
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
« Feb    

Patterns of Europeanization in Central and Eastern Europe – Jean Monnet European Module 2016 – 2019

  • Masa rotundă „Information Ecosystem and Troubled Democracy”, 20.02.2025
  • Eveniment
  • Masă rotundă
  • Eveniment
  • Masă rotundă

RSS STIRI

  • SNSPA sărbătorește Ziua Europei 8 May 2025
    Anul acesta marcăm 75 de ani de unitate, stabilitate și solidaritate – valori așezate pentru prima dată în centrul construcției europene prin Declarația Schuman, la 9 mai 1950. The post SNSPA sărbătorește Ziua Europei appeared first on SNSPA.
  • Stagiile Schuman la Parlamentul European 8 May 2025
    Stagiile Schuman sunt plătite și au loc într-unul din locurile oficiale de desfășurare a activității Parlamentului European - Bruxelles, Luxemburg și Strasbourg - sau în birourile de legătură ale Parlamentului din statele membre. The post Stagiile Schuman la Parlamentul European appeared first on SNSPA.
  • “International Week 2025” la Facultatea de Management (SNSPA) 8 May 2025
    În perioada 12–16 mai 2025, Facultatea de Management, în parteneriat cu Direcția de Școlaritate pentru Studenți Străini, organizează a doua ediție a “International Week”. The post “International Week 2025” la Facultatea de Management (SNSPA) appeared first on SNSPA.
  • Programul „EURO 200” – ajutor financiar pentru studenți, în vederea achiziționării de calculatoare 5 May 2025
    Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro, eliberat sub forma unor bonuri valorice, pentru achiziţionarea unui calculator personal nou și se acordă o singură dată în cadrul unei familii. The post Programul „EURO 200” – ajutor financiar pentru studenți, în vederea achiziționării de calculatoare appeared first on SNSPA.
  • Prelegere la Facultatea de Administrație Publică (SNSPA), susţinută de conf. univ. dr. Maria Valenzuela, cadru didactic la IE University 5 May 2025
    Marți, 13 mai 2025, Facultatea de Administrație Publică (SNSPA) organizează prelegerea "AI and Soft Power: The New Battlefield for Global Influence in Film and Television", susținută de conf. univ. dr. Maria Valenzuela, cadru didactic la IE University. The post Prelegere la Facultatea de Administrație Publică (SNSPA), susţinută de conf. univ. dr. Maria Valenzuela, cadru didactic […]
Proudly powered by WordPress | Theme: hill-shop by gravitymaster97